Helaas hebben wij voor ons gevoel, ondanks de respectabele leeftijd van 9,5jr, veel te vroeg
afscheid moeten nemen van ons eerste doggenmeisje. Zij is het die er voor heeft gezorgd dat wij volledig met het Duitse Doggen virus zijn besmet.

Onze doggen leven bij ons in huis, het zijn nl. echte gezinshonden, en daarvoor zijn ze ook in ons leven gekomen met als voornaamste reden, plezier hebben met/van dit héérlijke ras.
Plezier beleven wij met onze doggen door deel te nemen aan shows, aan wandelingen die overal in Nederland plaatsvinden georganiseerd met meerdere doggen of gewoon met alleen onze 3 doggen
op een mooi plekje ergens in t land, of op vakantie met de doggen en natuurlijk via de diverse hondenverenigingen deelnemen aan gehoorzaamheidscursussen, ringtrainingen etc. zolang de doggies (en t baasje) er maar lol in hebben en houden.

Wij willen af en toe een nestje fokken uit weloverwogen keuzes met de nadruk op gezondheid en karakter waarbij wij de rasstandaard zeker zullen volgen . Uiteraard krijgen de pups een stamboom van de Raad van Beheer en de benodigde entingen en ontwormingskuren.
De bevalling zal gewoon in huis plaats vinden, omdat wij van mening zijn dat een dog die altijd in huis leeft het als een straf zal ervaren om gedurende een bevalling in een kraamhok “buiten”te verblijven weg van dat wat zo vertrouwd is.

Mocht u na het lezen/bekijken van onze site nog vragen hebben of onze doggen live willen zien,
neem dan geheel vrijblijvend kontakt op via mail of telefoon.

Wie wij zijn....

Simon, Karin, Nicoya en Delain Habes woonachtig in Gouda gelegen in het groene hart van Zuid Holland. In 2011 hebben wij  besloten om onze kennel DelightfulDog te beginnen, de naam zegt direct alles over dit heerlijke ras, de Duitse Dog!

Nadat ik vele jaren geleden een Duitse Dog op straat tegen kwam wist ik zeker dat dit mijn
volgende hond zou worden, de adel en elegantie die deze hond , ondanks zijn formaat uitstraalde, fantastisch! Ben na deze korte ontmoeting met de Duitse Dog, ruim 20 jaar geleden, informatie gaan zoeken , shows bezocht, duitse doggen bezitters thuis bezocht en bij elke ontmoeting viel het lieve karakter van dit ras me iedere keer weer op. Er was geen ontkomen meer aan, bij ons zou er een Duitse Dog komen!

Onze eerste dog werd Jodie, ons doggenmeisje was al bijna 4 jaar en zat in het asiel met natuurlijk een dramatisch verhaal in haar “rugzak”. Na een uitvoerige selectieprocedure werden wij dan toch de over gelukkige bezitters van Jodie. Ondanks dat zij was mishandeld, manifesteerde zij zich al snel in een evenwichtige, sociale Duitse Dog vol vertrouwen in ons en de wereld. Zij heeft slechts 1 dag aan de riem gelopen, de “klik” tussen ons was er direct eigenlijk al en de riem kon de kast in!
Later bleek Jodie ook nog een zeer opvoedkundige dame toen er volgende Duitse Doggen in ons
gezin kwamen, zij was een enorme hulp bij de opvoeding.
copyright © 2011 DelightfulDog